top of page

Feeërieke steegjesfair in Makkum

Eén keer per jaar stellen de hedendaagse bewoners van de Makkumer steegjes hun steegwoning, tuin of garage open voor authentieke activiteiten. Beleef tijdens een met waxinelichtjes verlichte zwerftocht de tijden van toen in de Makkumer steegjes. Toegang is gratis. Nog even een tijdje wachten want de steegjesfair vindt plaats in februari...

Zomerse vlooienmarkten in Bakkeveen

gedurende de zomermaanden worden er in dit Friese dorp enorm gezellige rommelmarkten gehouden. De entree is gratis en voor het parkeren betaal je een euro. Er is een klein restaurantje waar je wat kunt eten. Als het mooi weer is vind je hier wel 500 standhouders. Je kunt het zo gek niet bedenken wat hier allemaal wordt aangeboden.

bosbergtoren.jpg

Spectaculair uitzicht vanaf de Bosbergtoren

Als je dan toch bij het Drents-Friese Wold bent, beklim dan eens de Bosbergtoren vlak naast restaurant de Bosberg (daar koop je ook je entreeticket voor 2 euro). Vanaf de toren (33 meter hoog, lift aanwezig) heb je een fantastisch uitzicht over het Drents-Friese Wold en bij mooi weer kun je zelfs Leeuwarden, Groningen en Coevorden zien liggen!

kas.jpg

Prachtige historische kas Beetsterzwaag

In Beetsterzwaag (vlakbij Drachten) vind je het Lycklamahus, tegenover Hoofdweg 80 is de ingang van de overtuin. De tropische kas is in september en oktober op zaterdag en zondag te bewonderen. Geen entreeprijs, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. 

It Flinkeboskje in Hemelum

It Flinkeboskje, adres Flinkebosje 1, is een sfeervolle groepsaccomodatie. Op de locatie Flinkefarm, Flinkebosje 2, worden de Flinke Favorieten gehouden: streekmarkten, kofferbakmarkten en festivals. Tijdens evenementen op de Flinkefarm is de 'Sip & Clara pop-up store', vol met mooie interieurspullen en vintage meubels, geopend.

drents-friese wold.jpg

Wandelen in het Drents-Friese Wold en lunchen bij IJgenweis

Nationaal Park Drents-Friese Wold is met 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden één van de belangrijkste natuurgebieden van Europa en aangewezen als Natura2000 gebied. Het park kent wel 30 wandelroutes en tientallen kilometers fietspaden. Start je tocht bij het buitencentrum Drents-Friese Wold van Staatsbosbeheer aan de Terwisscha 6a in Appelscha. Daar vind je ook IJgenweis, een fijne brasserie met een heerlijke lunchkaart. Er wordt vooral duurzaam gekookt, met oog voor mens en milieu.

IJgenweis.jpg
kokomo.jpg
Vintage Friesland 2.jpg
Workun.jpg
Kokoma binnen 2.jpg
natuurvol wonen.jpg

Dagje Workum is leuk!

Heb je een dag voor jezelf ga dan eens naar Workum. Prachtig plaatsje aan het water met zo veel mooie geveltjes... Hoewel Workum eigenlijk maar een heel klein stadje is, vind je er een aantal ontzettend leuke winkeltjes en eetgelegenheden. Wij bezochten er Vintage Friesland (jaren '50, '60 en '70 kleding, geweldig assortiment) aan de Dwarsnoard 6, Kunsthuis Kort aan de Noard 200 (je kijkt je ogen uit, nog nooit zo veel brocante, servies en kunst bij elkaar gezien), Kokomo Lifestyle aan de Noard 41 (fijn adresje voor lifestyle, kleding en cadeautjes), Pandje 13 (kleding, hebbedingen en woonaccessoires). Tegenover het Jopie Huisman museum (de audiotour is een aanrader!) zit Het Verwende Nest. Hier kom je voor betaalbare kleding en woonaccessoires. Verder werden wij nog helemaal blij van Natuurvol Wonen aan de Noard 153. Hier shop je duurzaam de mooiste spulletjes. Eten en drinken doe je bij It Pottebakkershûs. In deze bijzondere eetgelegenheid is veel te zien (keramiek) en let ook op het grappige muisje op het toilet...

Workum 3.jpg
Workum 4.jpg
bottom of page