top of page

Fijn spul in Groningen

Hier vind je onze mooiste adressen voor lokale specialiteiten zoals vlees, vis en kaas

Geitenkaasboerderij 'De Oude Streek'

Zevenhuizen (20 minuten rijden vanaf Groningen, stad).

Bij dit kleinschalige bedrijfje wordt geitenkaas gemaakt, waaronder de inmiddels zeer bekende 'Machedoux'. Let op: in januari en februari wordt er geen kaas gemaakt en verkocht, want dan zijn er jonge geitjes en die krijgen - eerst - een tijdje de moedermelk van de mooie witte Hollandse melkgeiten.

geit.jpg

Heerlijke moestuinproducten van boerderij in Den Ham

Bij Villa Veldzicht aan de Ds. Koppiusweg 26 kun je terecht voor verse, geweckte en ingemaakte moestuinproducten. Eunice Schuitema heeft dan wel geen website, maar als je even belt voordat je langsgaat, weet je zeker dat je fijn kunt inslaan (06 47852173). Zalige chutneys en pickles, maar ook potten zelfgemaakte kippensoep.

wecken_edited.jpg

Broodje gezond in Leens

In het noorden van Groningen, op weg naar bijvoorbeeld het Lauwersmeer, kun je even een zijpad naar Leens nemen. Hier zit ambachtelijke bakkerij Peters die vooral gespecialiseerd is in speltproducten. Heerlijke bakkerswinkel waar je heen moet voor de zalige speltwalnotenkoek.

brood_edited.jpg

VleeschGenoot: hét adres voor duurzaam, diervriendelijk vlees

als je wilt weten waar je eten vandaan komt en je kiest voor vlees, dan is dit het adres om je vlees te bestellen. Prachtig, puur vlees van koeien die vrij rondlopen en geen antibiotica of hormonen krijgen toegediend. Ook deze leverancier staat op de Ommelandermarkt die regelmatig in stad Groningen gehouden wordt. 

vlees.jpg
bottom of page